close
Livsstil

Få ett bättre flyt på din arbetsplats med rätt rumsbokningssystem

På en modern arbetsplats ska de olika processerna, aktiviteterna och andra viktiga områden flyta på utan att störas. I en perfekt värld skulle det inte finnas något som kommer emellan och på så sätt förstör flytet. Det går knappast att eliminera alla dessa moment, det är dock viktigt att göra något åt de som går att få bort eller förändra.

På en arbetsplats, oavsett storlek, så fungerar vi i symbios med varandra och det som händer omkring oss. Det är i alla fall tanken. Men där finns alltid saker som stör det flyt som man försöker bibehålla. Det kan vara små saker men som rubbar den rörelse framåt man eftersträvar.

Rumsbokningssystem är en sådan detalj som kan störa en i annars välfungerande process. Kanske har du egna erfarenheter från det? Många ute på arbetsplatserna i Sverige vet hur det kan vara. Det är gamla system som fungerade bra för 10 eller 15 år sedan, men som nu spelat ut sin roll. Det finns till och med företag som än idag förlitar sig på en uppsatt lapp på rumsdörren som man med blyerts fyller i.

Rumsbokningssystem som finns idag är anpassade efter den moderna arbetsplatsen. De tar hänsyn till den ökade digitaliseringen och faktorer som att alla inte arbetar på kontoret samtidigt. Rumsbokningssystem är nog inget man går och funderar på varje dag, men de störande detaljer de ger upphov till påverkar många arbetsplatser flera gånger om dagen.

Smarta displayer

Ett modernt Rumsbokningssystem bygger på digitala lösningar. Till exempel finns det smarta displayer som man sätter utanför mötesrummet. Rumsbokningssystem är kopplade till dessa och ger dig möjlighet att inte bara boka ditt möte, men om man skulle glömma boka av ett möte i systemet, känner det av det och frigör rummet för andra att boka.

Rumsbokningssystem idag kan ha åtkomst via lokala nätverk som du är uppkopplad mot. Samtidigt finns det alternativ där de är uppkopplade mot en molntjänst vilken möjliggör att boka sitt mötesrum direkt från kontorsbordet eller om man arbetar på distans. Det har med andra ord hänt mycket på området de senaste åren.