close
Livsstil

Hur du inte implementerar ett system för mötesrumsbokning

Vi har tidigare skrivit en artikel om hur du ska göra för att implementera ett system för mötesrumsbokning på bästa sätt. Idag skriver vi en lite annorlunda artikel. Vi ska istället skriva om hur du inte ska göra, vilka misstag du ska undvika helt enkelt. Vi hoppas att denna artikel kommer kunna hjälpa några av er där ute som funderar på att implementera ett system för enkel bokning av mötesrum. Undvik dessa misstag så kommer säker allt att gå bra. Det är vi övertygade om.

  1. Ge ingen förvarning:

Vem behöver en förvarning när hela systemet för konferensrumsbokning förändras, eller hur? Helt onödigt om ni frågar oss. Skämt åsido, alla behöver lite förvarning inför stora förändringar. Även de som varit på företaget ett tag. Kanske en vecka innan ni ska införa systemet som möjliggör alla att boka konferensrum i outlook bör ni därför meddela alla vad ni tänker göra och varför. Då är alla förberedda och kommer inte få panik en måndagsmorgon när allt är förändrat.

  • Anpassa inte systemet:

Vad som fungerar för ett företag fungerar för alla, eller hur? Sanning däremot är att alla företag är olika. Vad som fungerar för ett kommer därför inte att fungera för ett annat. Vad ni därför vill göra är att anpassa ert system för bokning av konferensrum. Ni vill anpassa det så att det passar just erat företag. Gör ni detta kommer resultatet att bli mycket bättre. Det har bevisats gång på gång med olika företag. Om ni blir ett av dem som lyckas eller misslyckas med sitt system för mötesrumsbokning är upp till er och ingen annan.

  • Erbjud ingen hjälp:

Alla ska kunna det nya systemet direkt, ingen hjälp ska finnas för dem som behöver det. Denna metod kommer inte att fungera. För att ni ska lyckas med ert system för enkel bokning av mötesrum kommer ni behöva erbjuda hjälp till dem som behöver det. Kanske kan ni be alla de som jobbar med IT på ert företag att hålla i lite support. På så sätt kommer de som behöver hjälp att få det och alla kommer att lära sig det nya systemet för konferensrumsbokning mycket snabbare.

  • Straffa de som gör fel:

Genom att straffa de som gör fel förhindrar ni att andra gör fel i framtiden. Perfekt, eller hur? Nej, snarare motsatsen. Genom att straffa de som råkar göra fel avskräcker ni andra från att experimentera med ert system för att boka konferensrum i outlook och gör så att alla lär sig mycket långsammare.

Vi människor lär oss helt enkelt bäst när vi får experimentera i egen takt, testa olika saker och lära oss med hjälp av det. Att straffa de som råkar göra fel kommer hindra denna process vilket kommer göra hela implementeringen av ert system för konferensrumsbokning mycket svårare.

Vi hoppas att denna artikel har hjälp er inse vilka misstag ni inte ska begå när ni ska implementera ett system för bokning av konferensrum. Att skriva den hjälpte åtminstone oss att lära oss mer om hur vi inte ska göra.