close
Mode

Kledingtips voor dames met een maatje meer

We willen of we nu klein en slank of lang en zwaarder er allemaal op ons best uitzien. Hier zijn een paar tips die ik voor vrouwen met een maatje meer heb verzameld en die ons zullen helpen om er op ons best uit te zien.

Lange broek

Kies een broek die lang genoeg voor je is. Als je broek te kort is, maakt deze visueel de lengte van je benen korter. Hoe langer je benen eruit zien, hoe slanker ze ook lijken.

Kies ook een broek die je goed past en niet te strak of statisch is. Te dunne stoffen zijn vaak statisch en onthullen de oneffenheden, die we liever uit het zicht houden.

Kies een broek die een boot-cut of wijde pijpen heeft of onderaan wijd uitlopend is. De boot-cut slankt af, terwijl de bredere snitten ook een afslankend effect toevoegen door een visuele rechte lijn van onze heupen naar onze enkels te houden. De slechtste keuze is een strakke, taps toelopende broekspijp omdat dit de breedte van je heupen en dijen accentueert.

Capribroeken zijn, als ze de juiste lengte hebben, ook erg afslankend. Kies een stijl waarbij de onderkant van de broek een paar centimeter boven je enkels eindigt maar onder het breedste deel van je kuiten bedekt.

Rok

Kies rokken die net boven je knieën vallen. Een rok die tot het midden van je kuiten komt, maakt je benen korter en trekt de aandacht naar het dikste deel van je onderbenen.

Nogmaals, de juiste pasvorm is hier het belangrijkste. Iets dat te strak zit, zal visueel de aandacht vestigen op de oneffenheden, die we liever niet laten zien. Als je een dikke taille hebt, zoek dan naar rokken die net onder de taille vallen.

Beha

Een goed passende beha is een must voor elke vrouw. Niet alleen om ondersteuning en comfort te geven, maar een te strakke beha laat de oneffenheden zien, die we liever verborgen houden!

Als je geen grote cupmaat hebt, kun je voor de comfortabele pasvorm van een sportbeha kiezen, die voldoende ondersteuning biedt. Geen beugels hier dames!

Kleuren

Kies voor donkere kleuren voor de gebieden die je niet wilt accentueren en helderdere kleuren voor plaatsen, die je graag wilt laten zien. Donkere kleuren zoals zwart en marine slanken erg af en zouden bij elke vrouw in de kast moeten liggen.

Van top tot teen in één kleur kleden, slankt ook af omdat het een persoon langer doet lijken. Door je panty af te stemmen op de kleur van je schoenen en rok, kun je deze look bereiken.

Patronen

Blijf uit de buurt van grote patronen en zoek naar verticale strepen – dunne strepen is het beste. Dunne strepen helpen de illusie van lengte te geven. Het toevoegen van lengte helpt de illusie van een langer lichaam te geven, waardoor je er dunner uitziet. Kleine, delicate afdrukken kunnen ook erg vleiend zijn.

Pasvorm

Als je dameskleding te strak zit, worden alle gebreken geaccentueerd en uitvergroot. Als onze kleding te los en te ruim zit, denken we dat we onze maat verbergen, maar het tegenovergestelde gebeurt eigenlijk: we vergroten onze maat.

Zoveel tips om in gedachten te houden bij het winkelen voor nieuwe kleding! Maar de belangrijkste punten om te onthouden, zijn een goede pasvorm en visueel langer makende mode. We hebben nu zoveel opties in de mode voor een maatje meer dat we precies kunnen vinden wat het beste voor onze lichaamstypes werkt.