close
Livsstil

Overvejelser For Folk Der Tænker På At Få Børn

De fleste mennesker lægger ikke de helt store overvejelser i det at få børn. For mange er det nemlig bare en naturlig forlængelse af et godt forhold. Man finder sig en person, som man falder fuldstændigt pladask for. Hvis forholdet stadig fungerer efter den initiale forelskelse har lagt sig, jamen så beslutter man sig på et eller andet tidspunkt for, at blive forlovet. Senere bliver man gift, og så får man sig nogle børn. Det kan også være at børnene kommer lidt tidligere i processen, men pointen er den samme: det at få børn bliver set som en selvfølge. Det er bare ”sådan man gør” når man elsker et andet menneske. Eller er det?

Problemet er, at når en bestemt tilgang er meget udbredt, så bliver det sværere at stille spørgsmål ved den. Hvis man ikke ved at man har muligheder, og reelt tager et valg, hvad er der så at overveje? Men særligt når det kommer til at få børn, er det meget vigtigt at man er opmærksom på, at der er tale om et valg. Det er nemlig et stort og vigtigt valg. Det er nemlig en beslutning der har en enorm indflydelse på et andet menneskes liv: dit fremtidige barn.

Andre beslutninger er langt simplere på overfladen, men vi bruger alligevel mere tid på dem. Hvis du bliver ramt af et stenslag mens du er ude at køre for eksempel, så er processen egentligt ret simpel. Du ved rent logisk, at du hurtigst muligt bør undersøge hvor du kan få foretaget rep af stenslag, så problemet ikke vokser sig større end det allerede er. Men det koster penge at få repareret et stenslag, og det bryder med den faste rutine. Der skal tages tid ud af en i forvejen presset hverdag, for at få bilen på værksted og så videre. Så man begynder udskyder det lidt, og finder på dårlige undskyldninger for hvorfor det ikke behøver blive gjort lige nu.

Men når det kommer til børn har vi det omvendte problem. Pludseligt er processen i front, og man glemmer alle overvejelserne. Men det koster langt flere penge at få et barn, end det gør at få repareret et stenslag. De næste 18 år af dit liv vil blive dedikeret til det barn, og din hverdag vil blive presset på en måde, der vil få dit nuværende liv til at ligne en ferie. Hvordan i alverden kan du udskyde reparationen af et stenslag, men gå tankeløst ind i at bringe et barn ind i denne verden?

For det er virkeligt den største faktor, er det ikke? Når du vælger at få et barn, så skaber du ikke kun en kæmpe forandring i dit eget liv. Du bliver også ansvarlig for, at et nyt menneske kommer ind i denne verden, og du har en enorm indflydelse på hvor godt eller dårligt deres liv bliver. Hvis du ikke er klar til den opgave, så svarer det til at køre rundt i din bil med en knust forrude, bind for øjnene og med speederen i bund: du sætter andre menneskers ve og vel i fare.