close
HelbredLivsstil

Derfor er Selvtillid så Ufatteligt Attraktivt i Andre Mennesker

Selvtillid er kernen til alt det, vi finder attraktivt i et andet menneske. Det er sandt uanset om vi snakker en potentiel romantisk partner, en ny ven eller en forretningsforbindelse. Vi skal nemlig huske på, at vi ikke kan læse hinanden fuldt ud. Ingen af os er tankelæsere. Hvis jeg møder en fremmed person, så kan jeg ikke læse hans tanker og se, om han kunne finde på at være voldelig. Jeg kan ikke se, om en date udelukkende leder efter én, der kan give hende ekstern bekræftelse i at hun er ”god nok”. Det er ikke til at se om de lyver eller fortæller halve sandheder hele tiden.

Den slags adfærd er kompliceret, og det kan ofte taget meget lang tid, før de laver en fejl der gør, at vi ser igennem deres spil. Men det er her, hvor selvtillid kommer ind i billedet. Det er nemlig utroligt svært at sende falske signaler om selvtillid. Vi mennesker er måske ikke de bedste i verden til at spotte løgne: men vi mærker hurtigt, hvis nogens selvtillid er hullet og kunstig.

Og selvtillid er en stærk indikator på alle de ting, der er så svære at aflæse i andre mennesker. Det er eksempelvis ikke særligt sandsynligt, at en selvsikker person ville angribe dig, eller på anden måde involvere sig i voldelig adfærd. Hvor skulle han? Hans selvsikkerhed gør at han hviler i sig selv, og ikke behøver bevise sit værd, ved at demonstrere at han fysisk kan overtrumfe et andet menneske. En selvsikker person har heller ikke behov for at søge validering hos andre, så du risikerer ikke at de ender som en parasit i jeres forhold. De kender allerede deres værd, og er ikke afhængige af at andre konstant bekræfter dem i, at de er okay. En selvsikker person er også en person med principper: faste regler de lever efter, som skaber fundamentet for deres stabilitet. De er villige til at ofre popularitet for integritet, og lægger kræfterne i at gøre det der er rigtigt, frem for det, der er nemt.

Hvis en selvsikker person spørger dig, om du vil med på en tur til en campingplads med badeland, så kan du bare svare fra hjertet. Du behøver ikke overveje, om der er nogen bagtanker ved spørgsmålet, eller om de har nogle kort i ærmet. En selvsikker person har nemlig ikke noget problem ved, at kommunikere direkte og åbent. Hvis du spørger hvorfor han vil på camping, eller hvad der har fået ham til at invitere dig med, så vil du få et ærligt svar.

Derfor er det altså ikke så underligt, at selvtillid er noget vi finder attraktivt. Det er nemlig en stærk indikator på alle de andre ting, vi værdsætter i et menneske, som vi interagerer med.