close
Uncategorized

Personlige Julegaver til Manden i Dit Liv

Der er ikke noget bedre, end julegaver der er dybt personlige. Alligevel går mange af os rundt med en eller anden idé om, at prisen på julegaverne er en vigtig faktor: at en julegave bør koste et eller andet bestemt beløb. Det gør det på sin vis nemmere at finde en gave til folk: hvis det vi køber er bare nogenlunde relevant for personen vi køber gave til, og prisen passer, jamen så må det jo være en fin nok gave. Men er du ikke træt af at se de falske smil rundt om juletræet? Hvis gaver bliver kogt ned til penge, så ville alle være gladere, hvis vi bare byttede konvolutter med samme mængde kontanter i. Der er nemlig ikke længere noget personligt i det: det har mistet hele idéen bag at give en gave. Når man bare forsøger at købe noget til hinanden til en bestemt pris, så bliver det bare en meget ineffektiv og indirekte måde at købe ting til os selv på. Vi køber noget for 200 kr. vi håber den anden vil blive glad for, og satser så på, at vi får noget for 200 kr. tilbage som vi også selv kunne have fundet på at bruge 200 kr. på at købe. Det er skørt.

Hvis vi virkeligt vil finde ind til kernen af personlige gaver, så tænk på hvad du gjorde som barn. Da du var et barn havde du ikke en masse penge at bruge på gaver; du var nødt til at være kreativ. Så du lavede noget i ler henne i skolen, tegnede en flot tegning eller noget helt andet. Det handlede ikke om prisen: det handlede om gaven. Det er ikke falske smil der kommer frem på læberne, når man som forælder åbner en gave som ens barn helt selv har lavet!

Så når det kommer til at give en personlig julegave til manden i dit liv, så tænk lidt i de samme spor. Glemt prisen for en stund: bare tænk over, hvad der ville glæde din kæreste, mand eller partner at få i gave.

Min mand har længe brokket sig over, at han ikke længere kan finde tid til at læse bøger. Så jeg gav ham en gratis måned med Mofibo i gave: selvom det kostede mig lige præcis 0 kr., så var noget han blev vildt positivt overrasket over, og har sat pris på lige siden.

Det var selvfølgeligt ikke det eneste jeg gav ham det år. Men jeg skammer mig mig ikke over, at jeg fandt hans anden gave på et smoothie blender udsalg: hvorfor betale fuld pris for noget, hvis du kan give den samme værdi til ham, for en mindre pris? De ekstra penge kan jo så bruges på noget andet han vil sætte pris på, som eksempelvis et gaming tastatur eller en god middag ude i byen.