close
Fitness

Spild Ikke Dine Penge på Kosttilskud til Overpris

Når man endelig har fået sat en god rutine op for sin træning, så begynder det hurtigt at køre på skinner, og man ser ofte resultater inden længe. Man kan dog godt blive lidt demotiveret af, hvor lang tid det kan tage før fedtet smelter, eller musklerne virkeligt begynder at stå frem. De første 2 måneder af en træningsrutine er ofte fantastiske: her ser man en enorm fremdrift, og man kan let blive virkeligt hooked på træningen. Men så er det som om man stagnere – eller sådan føles det i hvert fald. Man ser ikke helt så stor forandring i løbet af de næste 2 måneder, og det er som om det går langsommere og langsommere.

Det er typisk her man begynder at kigge på, om ens kost kunne have godt af, at blive suppleret med nogle kosttilskud. Proteiner er jo eksempelvis en essentiel ingrediens til muskelvækst, så hvis du ikke har nok protein i din kost, så kan det sætte en stopper for din mulighed for at vokse dine muskler. Det er ikke alene irriterende i sig selv, men også enormt frustrerende, fordi du jo ligger arbejdet i at få større muskler: du høster bare ikke alle resultaterne, fordi du mangler noget protein.

Så det er helt naturligt at begynde at kigge efter kosttilskud, som kan sikre én de resultater man nu engang fortjener at få for sin træning. Men hvad skal man vælge? Hvis man træder ind i en butik med kosttilskud så er der jo ufatteligt meget at vælge imellem. Der er piller der lover alt imellem himmel og jord, og 800 forskellige slags proteinpulver, der hver især har fantastiske påstande og intimiderende ord skrevet på siden.

Men bare rolig: det er slet ikke så kompliceret. Du skal bare huske på, hvorfor du overhovedet gik i gang med at kigge efter kosttilskud til at starte med: fordi du lige nu ikke får nok protein. Det problem er simpelt at løse, og billig proteinpulver gør det ligeså godt som noget dyrt proteinpulver fyldt med alt muligt andet. Løs ét problem ad gangen: lige nu har du bare brug for mere protein, og derfor køber du bare det billigste proteinpulver du kan finde.

Når det problem så er løst, så vil du igen begynde at se resultater af din træning. Når, eller hvis, det så engang stopper igen, kan du begynde at undersøge hvad det kan være du mangler nu. Der er ingen grund til at spilde dine penge på kosttilskud til overpris: hvis du forstår hvad der holder dig tilbage, så kan du nøjes med at købe lige præcis det, der skal til, for at sætte gang i din træning igen. De mest effektive kosttilskud er dem, der har været på markedet i årevis, og ikke koster en bondegård.