close
Bolig

Sådan giver du dit køkken et nyt look

Måske orker du ikke at totalrenovere dit køkken, men det trænger nu alligevel til at blive frisket op. Der er mange måder, hvorpå du kan give dit køkken et nyt look, og det behøver ikke at være en bekostelig omgang. Med et lille budget, et penselstrøg og nye planter kan du nemlig give dit køkken nyt liv. I virkeligheden er det faktisk kun fantasien, og dit budget selvfølgelig, som sætter grænser, så hvad venter du på?

Start med bordpladen

En bordplade er, foruden selve køkkenmodulerne, nok en af de genstande i køkkenet, som er med til at sætte stilen mest. Hvis du har en træbordplade, kan du i langt de fleste tilfælde slibe den ned og give den en ny omgang træbaseret olie. Er din bordplade ikke af træ men af andet materiale, kan du for et par tusinde hurtigt anskaffe dig en ny træbordplade i dit foretrukne byggemarked.

Vælger du at skifte bordpladen, bør du også overveje, om du skal have en billig køkkenvask med, nu du er i gang. Med en billig køkkenvask kan du få dit køkken til at fremstå mere nyt og elegant, og med en billig køkkenvask, behøver det, med sin navngivne betegnelse, hverken at være uoverskueligt eller dyrt. Vælger du en billig køkkenvask er der flere penge i budgettet til de resterende poster.

Læg en plan

Inden du går i gang med køkkenet, giver det god mening at lægge en plan. Der er nemlig en række overvejelser forbundet med enhver køkkenrenovering, også selvom det bare handler om at give køkkenet et frisk pust. Hvor mange penge regner du for eksempel med at bruge på køkkenet, hvilke genstande vil du gerne skifte ud, og hvilken farve skal vægge have?

Måske trænger køkkenet til nogle nye planter, og måske skal du bare dekorere væggene med nye malerier og billeder. Der er masser af ting, du kan gøre, og det behøver nødvendigvis ikke at koste en formue. Du bør spørge dig selv, hvordan du møder dit eget behov uden at det springer budgettet. Man kan komme langt med kreative løsninger og et åbent sind.