close
Guides

Derfor Skal Man Altid Være To Ved Standen på Messen

Hvis man arbejder i en virksomhed, der drager fordel af at have en Messestand sat op i forbindelse med diverse messer, så er der mange ting man skal tage højde for. Der er messeudstyr der skal købes ind, transporteres og sættes op. Der er materiale der skal forberedes, præsentationer der skal øves og visitkort der skal trykkes. Men når alle disse praktiske ting er gjort, så er der faktisk stadig nogle helt simple regler, som mange der har messestande fuldstændigt glemmer: og det har alvorligt konsekvenser.

En af de største fejl vi ser folk lave på messer er, at de kun har en enkelt person stående ved den messestand virksomheden har opstillet. Der er selvfølgeligt gode forklaringer på, at denne fejltagelse er så udbredt som den er. Det er ikke alle virksomheder der er helt ”solgt” på idéen om at have en stand på en messe. Hvis man ikke selv har oplevet hvor mange kunder og samarbejdspartnere man kan tiltrække med en effektiv stand på en populær messe, så er det nemt at undervurdere vigtigheden af, at gøre noget ud af det. Samtidig har mange virksomheder i disse tider et fokus på at spare der, hvor der spares kan. Det er klart, at det er billigere at have én person stående ved en messestand, end det er at have to eller flere. Det er selvfølgeligt en god ting ikke at spilde penge eller ressourcer på unødige ting. Men hvis man sparer de forkerte steder, så går det ud over ens fremtidige omsætning. Det kan altså være dyrt at spare penge de forkerte steder.

Problemet ved kun at have en enkelt person ved standen er, at det drastisk nedsætter antallet af personer man kan komme i kontakt med. Vi snakker ikke bare om, at to mennesker ved standen fordobler antallet af nye potentielle kunder og samarbejdspartnere man kommer i kontakt med. Nej, vi snakker nærmere en fire- eller otte-dobling. Specielt hvis man opdeler opgaverne på en strategisk måde.

Vi danskere er høflige af natur, og hvis vi ser en person er ved at snakke med en anden, så går vi ikke lige hen og afbryder. Selv hvis vi er virkeligt nysgerrige efter noget, så kan de fleste af os ikke få os til at afbryde andre: det virker utroligt uhøfligt. Alle på en messe har en interesse i at fremstå professionelle og skabe et godt indtryk, så det er endnu mere usandsynligt i den kontekst.

Hvis der kun er én ved messen, vil vedkommende ofte være optaget af en dialog med en enkelt person. Alle andre der kommer forbi vil se det, og undlade at ”forstyrre”. Det er ikke optimalt: hver person der vælger ikke at afbryde er en potentiel kunde eller forretningspartner.

Hvis man derimod er to mennesker ved standen, så kan den ene stå for velkomsten, og den anden for den dybere samtale. Den interesserede messe gæst kan altså gå op til velkomst-personen, få et stort smil og en hurtig introduktion, og så få at vide at de bør tale med samtale-personen når vedkommende bliver ledig. Dette inviterer folk til at blive ved standen, ind til de kan have den relevante samtale.